دارچین نوعی ادویه خوشبو است که در بعضی از غذاها میریزند. از داروهای گیاهی خوشبو نیز محسوب میشود. درخت دارچین که بیشتر در هندوستان و چین میروید، جزو رده دولپهایهای جداگلبرگ میباشد و همیشهسبز است. بومی سریلانکا است و بهترین آن دارچین سیلانی است. گلهای منظم و سفید مایل به زرد دارد، پوست آن را هم که قهوهایرنگ است دارچین میگویند.[۱]
درختچه دارچین درختی است کوچک، به ارتفاع ۵ تا ۷ متر که از تمام قسمتهای آن بویی مطبوع استشمام میشود. گلهای این ادویه در فاصله ماههای بهمن تا اوایل فروردین ظاهر میشود. برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید است. دارچین بومی سریلانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن به عنوان ادویه بکار میرود. در قرون وسطی از دارچین برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلودرد استفاده میشد.[۲] تحقیقات جدید نیز بر خواص و فواید پزشکی دارچین تأکید دارند.[۲]
محتویات
۱ نامگذاری
۲ تاریخچه
۳ انواع
۴ کشت و برداشت
۵ ترکیب شیمیائی
۶ موارد مصرف
۷ میزان مصرف
۸ خواص داروئی
۹ جستارهای وابسته
۱۰ نگارخانه
۱۱ منابع
نامگذاری
در هند به نام «لالجین» و در اندونزی به نام چوب شیرین یا «کایو مانیس» نامیده میشود.[۳][۴] در بسیاری از زبانهای اروپائی cinnamon را مشتق از کلمه لاتینی Cannella و مخفف آن Canna یا Cane بمعنی عصا میدانند. این کلمه از لغت یونانی kinnámōmon گرفته شدهاست.
منبع:.wikipedia.
- ۹۸/۰۲/۲۹